Μαθήματα & Εκπαίδευση Ιστιοπλοΐας

Σχολή Ναυσιπλοΐας & Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Η Σχολή Ναυσιπλοΐας και Ιστιοπλοΐας του ΠΟΝΑΘΑ συνδυάζει ένα αποκλειστικό πρόγραμμα θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων για απόκτηση των κατάλληλων θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών εμπειριών. Τα μαθήματα γίνονται στην βάση του Ομίλου που είναι στη Μαρίνα Λάρνακας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε, να εκτιμήσετε και να επεκτείνετε τις ιστιοπλοϊκές σας δεξιότητες. Το μάθημα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση και κάθε ενότητα χωρίζεται σε πρακτικό και θεωρητικό μέρος. 

Η Ναυσιπλοΐα και η Ναυτοσύνη καλύπτεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. 

Η εμπειρία εκπαίδευσης είναι επίσης διασκεδαστική! Θέλουμε να απολαμβάνουμε με τους μαθητές μας την κάθε στιγμή. Η ιστιοπλοΐα έχει να κάνει και με συναναστροφές, να κάνεις φίλους και γιατί όχι.. να πειράζει ο ένας τον άλλον. Τα μαθήματά μας είναι μοναδικά και η ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Οι μαθητές μας διασκεδάζουν!

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Οκτώβριο και διαρκούν μέχρι τον Δεκέμβριο

Η ικανότητα διδασκαλίας, καθώς και το πάθος για να μοιράζονται τη χαρά της ιστιοπλοΐας είναι βασικό χαρακτηριστικό των εκπαιδευτών μας. ‘Εχουν μακρά εμπειρία διδασκαλίας και τις απαραίτητες δεξιότητες για να διδάξουν στους νέους ναυτικούς πώς να πλέουν με ασφάλεια και στυλ.

Η εκπαίδευση καλύπτει τα ακόλουθα θέματα:

  • Εισαγωγή στην ναυσιπλοϊα και τα μέρη του σκάφους
  • Χάρτες Ναυσιπλοΐας
  • Πλοήγηση χρησιμοποιώντας χάρτες και την πυξίδα
  • Καθορισμός θέσης με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές
  • Πλεύσεις Ιστιοπλοΐας
  • Διαδικασίες ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων κλήσεων έκτακτης ανάγκης, ραδιοσυχνοτήτων.
  • Χρήση ασυρμάτου VHF και ραντάρ
  • Όργανα σκαφών
  • Παλίρροιες
  • Μετεωρολογία και πρόγνωση καιρού
  • Οπτική και ηλεκτρονική πλοήγηση
  • Φωτεινά και ηχητικά σήματα ναυσιπλοΐας
  • Διεθνείς Κανονισμοί Αποφυγείς Συγκρόυσεων (ΔΚΑΣ)

Ο Όμιλος μας έχει δημιουργήσει και τρέχει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που στοχεύει στο να φέρει τα παιδιά 8-15 ετών κοντά στην ιστιοπλοΐα.

Ο στόχος μας είναι, να κατανοήσουν τα παιδιά τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας και να αναπτύξουν δεξιότητες διασκεδάζοντας μέσω του αθλητισμού.

Τα παιδιά, για να συμμετέχουν, δεν χρειάζεται να έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία ιστιοπλοΐας.

Η Ιστιοπλοΐα στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, δεν είναι μια ακόμα απλή δραστηριότητα.

Σχολή Ταχύπλοων σκαφών

Η οδήγηση ενός ταχύπλοου σκάφους απαιτεί σύνεση, ωριμότητα και σεβασμό. Αυτό ισχύει είτε είσαι μέσα στη θάλασσα είτε είσαι έξω από νερό. Απαιτούνται βασικές και σημαντικές γνώσεις, ώστε το πλήρωμα και το σκάφος να απολαμβάνουν την ομορφιά της θάλασσας με ασφάλεια. 

Ο χειριστής του σκάφους πρέπει να κατανοήσει τη σημασία της ασφαλούς πλεύσης, της χρήσης των οργάνων ναυσιπλοΐας και της διαδικασίας διάσωσης, μέσα από την οργανωμένη εκμάθηση και γενικότερα να αποκτήσει σφαιρική γνώση και άποψη.

speed4
speed2

Η σχολή ταχυπλόων σκαφών του ΠΟΝΑΘΑ θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για να απολαύσεις με ασφάλεια την θάλασσα. 

Τα μαθήματα είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μαζί με τις εμπειρίες και γνώσεις να προετσοιμαστείς για την εξέταση απόκτησεις της άδειας οδήγησης ταχύπλοου σκάφους από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου.

speed3
speed1